torstai 28. tammikuuta 2010

Herätettiinpä taas huomiota..

Noniin, tänään päästiin kokeilemaan pakkasilla vetämistä ihan oikeasti, valjaat tosiaan sain jo tiistaina mutta vasta tänään oli kunnolla aikaa treenata vetämistä. Onneksi koira oli jo tottunut pulkkaan ja valjaisiin joten melko helpolla päästiin.
Laitoin ensin Moskulle pulkan kiinni valjaisiin ja pulkkaan isohkon lumikokkareen ettei pulkka tule ihan kintuille. Alkuun Moskua ihmetytti perässä rämisevä pulkka ja lumikokkarekin piti käydä tarkistamassa useampaan otteeseen mutta näköjään koko homma oli vain totuttelu ja lahjomis kysymys, lopulta vetäminen kävi kuin vanhalta konkarilta (tuhannen makupalan jälkeen siis..) Oltiin harjoiteltu sivummassa pulkan vetämistä sillä välin kun Niko kävi kaupassa ja loppumatkaksi laitettiin kauppakassi(kevyt !) pulkan kyytiin, joka sisälsi tyyliin maitopurkin, salaattia, jne ettei paino ole alkuun liian suuri. Herätettiinhän me toki katseita kylällä, Moskulla oli oranssimustat huskyvaljaat + heijastinliivi ja sitten kun pulkassa ruokaostoksia vetävä koira ei ole mikään tavallinen näky Ylivieskassa, täällä ei edes ole koirapopulaatio keskustan seudulla suunnaton.. ;-)

Tuo vetäminen on kyllä ihan näppärä väsytyskeinokin, energiaa ja intoa puhkuva, aamupvän pakkasten takia sisällä hyörinyt holskupoika saatiin uuvutettua melko nopeasti, ihan jo sillä että se sai käyttää päätään hoksatakseen mitä hänen pitäis pulkan kanssa tehdä. Ja ottaahan tuo taakan vetäminen kuitenkin voimille eritavalla kuin normaali hihnalenkki vaikka painoa tuon ikäiselle ja hyväkuntoiselle koiralle oli vähän.

Kuvia ei ikävä kyllä saatu koska alkoi olemaan jo niin pimeää mutta jahka oon päiväsaikaan kotosalla niin pitää yrittää ottaa kamera mukaan vetoreissuille ! Ylihuomenna voisi kokeilla uudelleen, huomisen saa Mosku mun puolesta levähtää kokemuksestaan. Rupean nostamaan tuota pulkan painoa pikkuhiljaa, vielä pari viikkoa mennään ruokakassi-tasoisilla ostoksilla mutta josko joku päivä uskaltaisi Moskun jaksamisen mukaan vedättää sillä jo sen oma ruokasäkki kotiin !

Ei kommentteja: