maanantai 4. lokakuuta 2010

Agiliiteilyä

Ensimmäinen agilitykerta takana, ja kivaa oli ! Harjoiteltiin A-estettä ja a-esteen kontakteja namikupin avulla. Tehtiin niin että toinen kurssin vetäjistä ohjasi koiraa hihnasta ja omistaja ohjasi koiraa käsiavuin antaen samalla käskyn 'a' ja vapautus namikipolle. Olin yllättynyt miten Mosku ei ollut moksiskaan vaikka joutui vieraan miehen käsiin ! Mun perään se kovasti kiskoi mutta ei ihmetellyt lainkaan vaikka oli vieras ihminen narun päässä. A-este meni mukavasti, alkuun omituinen alusta ja kolina ihmetytti(meillä oli siis a-este ihan vähän vaan maan yläpuolella) mutta meni tosi hienosti ja M oppi nopeasti homman nimen.

Sit vaihdettiin eli me maxi-koirat siirryttiin harjoittelemaan sitä pystyestettä näin 'hevoskielellä', normi hyppyeste kyseessä jossa se rima. Palkkasin Moppaa lelulla ja Mopalla oli kivaa ! Lopussa hypättiin jo kaksi normiestettä putkeen jotka olivat n. 1½m päässä toisistaan ja Mosku toimi kivasti, sitä pystyi ohjaamana molemmilta puolilta ja kun palkkana esteiden jälkeen odotti lelu niin ei se edes sen lelunsa kanssa lähtänyt hiihtämään vaan toi sen mulle ja pysyi vapaana muutenkin kivasti hanskassa. Ja Moskusta oikein näki miten se nautti tuosta hommasta kun sai mennä ja vauhdilla ja vielä kaikesta kiitoksena oli lelu jota sai kurittaa.
Esteillä ei ollut korkeutta kuin joku 20cm mutta tästä se lähtee pikkuhiljaa ! Enskerralla sitten lisää erilaisia esteitä.

Ei kommentteja: