perjantai 8. lokakuuta 2010

Onneton koirankouluttaja

Oon pilannut koiran paikkamakuun jossain vaiheessa jotenkin ! Niin varma liike ja tänään ja tiistaina ei mitenkään ottanut onnistuakseen, koira rauhoittelee minua nuolemalla huuliaan ja nousee seisomaan. En ymmärrä. Niin varma liike, esim. Sievissä kokeessa makasi kauniisti paikallaan ja nyt mennyt tällaiseksi ! En edes ymmärrä mitä oon muka sellaista tehnyt että sen pitäisi olla epävarma tuosta liikkeestä kun se on alusta asti mennyt meillä hienosti ja koiraa on palkattu takapalkalla, ruoalla, lelulla, makkaralla, kaikella. On tehty helppoja harjoituksia jossa jään lähelle koiraa ja annan sen maata pienen hetken ja sit on haastavampia kaupan pihalla, treeneissä tjms jossa itse oon sit ollut kauempana. Pitikö tääkin liike nyt sit kusta kun kokeetkin olis tulossa !

Muutenkin kosiu oli ihme vempula tänään. Örisi ohi ajaneelle jumputijumputi-amisautolle ja otti häiriötä tutuista koirista. Kovasti oon sen kanssa treeneissä leikkinyt ja kontakteista syöttänyt nakkeja että koira hoksais et mamman kaa on kivaa ! Hyvin se yleensä tekeekin vaikka olisi muita koiria ja uusi paikka. Tänäänkin teki välillä, välillä ei. Esim. liikkeestä seisominen oli <3 ! Tiina liikkuroi meitä ja sanoi että koira kyllä seisahtui heti käskyn kuultuaan. Liikkeestä maahanmeno oli myös hyvä ja seuraamiset vaikka ottikin häiriötä. Tehtiin myös ihan helppoa harjoitusta jossa kuljen naama kohti koiraa, juoksen taaksepäin ja aina välillä käsken koiran maahan ja palkkaan sivuun veriletun palalla. Samaa tehtiin seisomisen kanssa, nää nyt meneekin ihan muksasti.

Kotipihalla otettiin ruoan kanssa yksi onnistunut paikallaanmakuu. Sain Sadulta Kaarinalta ja Tiinalta hyviä vinkkejä miten itse olla; haukoittelin, nuolin huulia ja seison silmät puoliummessa. Koira pysyi maassa hetken ja vapautin sen ruokakupille. Noh, lahjattomat treenaa. En usko että saan tuotakaan liikettä pelastettua parissa pvässä mutta noh.

Ei kommentteja: