keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Mosku tekee töitä

Viime talvena tilaamani huskyvetovaljaat on nykyään just sopivat Moskulle ! Ollaan aloiteltu vetoharrastusta kun ei tuolla oikein pyörällä viitsi koiraa juoksuttaa niin saa vähän vaihtelevanlaista liikuntaa.
Viime viikolla yks ilta vaan lyötiin koiralle valjaat niskaan ja lumella täytetty pulkka perään ja alkuihmetyksien jälkeen('Mikä tuo on, miksi se seuraa mua !') Mosku tyytyi asemaansa kiskoa pulkkaa perässään. Sievästi se kulki keskustassakin vaikka pulkka rämisikin takana aina sulien suojateiden yli kulkiessa.
Kierrettiin kaupan kautta josta hain purkin maitoa, rehuja ja leipää ja Mosku pääsi tekemään töitä iltaruokansa eteen vetämällä ostokset kotiin.

Nyt ollaan pidennetty vetomatkkaa ja vaihtelevasti ostosten ja lumen kanssa laitettu koira vetämään jääkokkareita ja aina se yhtä suurella innolla on lähdössä mukaan kun se näkee että valjaat otetaan esiin. Mosku oppi tosi nopeasti taakan vedon idean ja nyt olis tarkoituksena että jos saisi tänä talvena mun 11-vuotiasta pikkusiskoa vedätettyä pulkassa.

Maanantaina Kannuksessa meiden reenejä tuli katsomaan Mari. Jokaiselle koiralle annettiin 15min aikaa että saatiin kertoa se tietty main problem ja meillä se oli nuo kaukokäskyt, joko koira liikkuu eteenpäin ylös noustessaan ja maahan mentäessä tai jos on takapalkka niin se kääntyy salakavalasti 180 astetta palkan suuntaan. Saatiinkin hyvä ohje opettaa kaukot ihan jumppasarjana ! Ei olisi tullut mieleenkään. Eli nyt aloitetaan ihan nollasta ja kotona jumpataan maahan-seiso-maahan 30 kertaa kahdesti päivässä ja istu-maahan-istu toisen 30krt kahdesti päivässä. :-D Ratkaisi varmasti meidän ongelman, minä luulin että kun koira istuu, menee maahan ja seisoo liikkeestä niin se osaa myös kaukokäskyt mutta mistä se tietää että sen pitää paikallaan olla koko ajan.. Mutta kuten todettu niin meidänkin kaik ongelmat lähinnä johtuu ohjaajan taitamattomuudesta.. :-D

Noudosta vielä, edelleen taistellaan noudon kanssa mutta eräältä labradorin omistajaherralta saatiin hyvä vinkki että ensin harjoiteltais kapulan kanto ja siitä taisteleminen(pelkkä vetäminen, ei anneta koiran mälvää kapulaa) kuntoon ja vasta sitten kun se on 120% varma että koira kantaa kapulaa missä vaan milloin vaan niin keskittyy luovutukseen. Kyllä se kapulaa siis jo osaa pitää istuessaan mun edessä mutta kun sille laittaa kapulan suuhun niin se sylkee sen pois tai pitää lannistuneena kapulaa toivotun ajan, yleensä se tiputtaa sen pois. Eriasia jos sen antaa saalistaa kapulan niin sitten se sitä pitääkin hyvällä otteella, tuntuu vaan sylkevän kapulan aina pihalle kun pyytää leikin ohessa istumaan. Noh, ehkä tää viel kuosiin saadaan. :-)

Ei kommentteja: