maanantai 21. helmikuuta 2011

Vierailuja ja pulkanvetoa

Meillä oli jännä viikonloppu kun oli vieraita. Meillä on harvemmin vieraita käynyt pidempiä aikoja kun entinen asunto oli niin pieni, nyt uuteen asuntoon olin kutsunut mun vanhemmat pariksi yöksi(välimatkaa on se 480km niin heitä on turha päiväksi meille pyytää..) ja kaikenlisäksi vielä sunnuntaina kun vanhemmat oli lähteneet niin kaverini tuli käymään 8vkon ikäisen mittelipennun kanssa. Mosku osasi käyttäytyä asiallisesti pennun kanssa ja nuoli pentua puhtaaksi. Ensin piti tosin kokeilla lähtisikö pentu leikkiin mutta komensin Moskua rauhoittumaan ja olemaan kunnolla.

Taisin mainita viime postauksissa tuosta pulkan vedosta mitä on kovasti nyt reenailtu. Ohessa pari kuvaa. ;-) Kyydissä 11-vuotias pikkusiskoni Milla. Moskuhan siis on kuukausien ajan totuteltu ensin vetämään pulkkaa jossa vähän lunta painona, sitten lisätty pulkan painoa, sitten laitettiin kyytiin kauppaostoja aina vaihtelevilla painoilla, sitten siirryttiin jääkimpaleisiin. Eli pienempiä lasteja on sit ollut kyydissä pidempään, painavempia on vedätetty pieniä matkoja, kuten esim. Milla istui kyydissä aina ~10m kerrallaan ja se sai riittää. Yksi pätkä otettiin kovaa laukkaa kun koiralla menovirtaa tuntus olevan. Ja kivaa oli näköjään koirallakin. ;-)


Ja käytiin vielä Louhoksellakin. Jäälle oli joku jättänyt kartion ja kokeilin huvikseni kuinka Moskulla oli muistissa merkille lähetys käskyllä 'Merkki'. Huomautus tässä välissä että merkille lähetystä oli harjoiteltu kaksi kertaa ja molemmat niin että olin vienyt namin kartion luokse ja lähettänyt sitten. Yllätyin kun pyysin koiran vierelle ja päästin matkaan käskyllä niin se juoksi suoraan kartion luo ja jäi kenottamaan sinne ! Fiksu Mosku. ;-)



Loppuun vielä erinäinen kuvasaaste Louhokselta;





Ja pari kuvaa vielä viimeviikolta, pojat kävi kahdestaan pururadalla juoksemassa. :-)

Ei kommentteja: