keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Tokoilua

Oltiin tänään Sievissa treenailemassa mukana toisen ryhmän kanssa. Kylläpä sai taas hyviä neuvoja seuraamisen-reenauksessa ! Siis sellaisia asioita joihin ei ole itse edes kiinnittänyt huomiota ! Alkuun Mosku seurasi ihan hyvin vaikka kuumui taas hirveesti nähdessään muita koiria. Välillä se keskittyi ihan ok, niin hihnassa kuin ilmankin. Jäävät liikkeet toimi myös !

Mutta sitten kun Tiina toimi meille liikkurina, koira rupesi porsastelemaan. Kontakti tipahteli, koiraa ei selkeästikään kiinnostanut ja se laahusti, istui vinoon ja jätti perusasennon istumatta. Sain tosi loistavia neuvoja miten lähteä treenaamaan seuraamista ihan askelaskeleelta uudelleen ! Mosku on oppinut lähtemään liikkeelle jo mun 'S'-suhahduksesta ! Harjoiteltiin ihan sitä että lähdetään liikkeelle vasta mun askeleesta. Lopulta se sitten toimikin muutaman askeleen ok ja sai ison lelupalkan !
Paikallaanmakuu, ensimmäiset 2min meni ok, vaikka koira kenottikin valmiina nousemaan ylös. Toisella kerralla se nousi ylös ! Ja palauttamisen jälkeen ryömi.  Lisää treeniä siis. Lopuksi otin vielä pätkän seuraamista josta loppupalkkana oli cesar maksapateeta ! Minä sain noottia liian nopeista liikkeistä(koira edistää helposti, menee kilpajuoksuksi koiran kanssa) ja siitä etten anna koiralle aikaa reagoida ja että jännittäessä vedän hartiat lysyyn. Niin makea kun eihän noita omia virheitä itse näe !

Tästä on hyvä lähteä jatkamaan, en ehdi korjaamaan virheitä ennen koetta mutta yritetään ja tuleepa kokemusta koiralle noista toko-kokeista. Mosku kyllä sai kehuja että siitä saa mahtavan toko-koiran ! :-)

Mäntsälässä ollessa iskä rakensi Nikon kanssa meille hyppyesteen ! Päästään treenailemaan sitäkin. Mosku tosin hyppäsi Sievissä hienosti ja kuunteli seiso-käskyn !

2 kommenttia:

Elina & W kirjoitti...

Hei!

Nyt on ihan pakko kysyä, että missä päin te asutte? :-D Koska Sievi on tosi lähellä, ja luulin että lähimmät holskut on tossa Kokkolan alueella (+ yks(?) Kannuksessa). Itse asustellaan Velhon kan Haapajärvellä, eli Sieviin n. tunnin matka.

Niinjoo, ja ollaan lueskeltu teidän blogia hirmu mielenkiinnolla, ja todellakin jatketaan :-) Mosku on hirmu hienon olonne holsku, tsemppiä kokeeseen!

Terv. Elina & W

Veera&Moppa kirjoitti...

Heippa,

me asustellaan Ylivieskassa, tästä ajaa sen 20min Sieviin suurinpiirtein, eli ei kauaa. Onpa makia, en oo ennen tiennytkään että holskuja löytyy näin läheltä, itse luulin ihan pokkana että lähimmät taas on Oulussa ja kannuksessa asuu vissiin yksi hollandroylainen koira ! :-D Vitsi, mitä teillä tykätään muista uroksista ? Meinasin että olisi mukava joskus sopia holskumiitinki esimerkiksi ! :-)

Kiitos tsempistä, sitä varmaan tarvitaan ! :-D Ihan jo sen takia kun ohjaaja hermoilee liikaa, hyrr.. Vitsikun pitää olla niin ihme jännittäjä..