lauantai 4. syyskuuta 2010

Blogailua kiireiden välissä..

Meillä on taas blogi elellyt hiljaiseloa, mulla alkoi koulu niin tasapainottelen työn & koulun kanssa ja aina välissä treenailen Mopan kanssa, jos itse en ehdi niin Niko hoitaa sen puolen. :-) Viime viikollakin tein 4 13h päivää, menin siis aamuksi kouluun, karkasin koulusta suoraan töihin ja olin siellä puol kymmeneen-kymmeneen. Nikolle on aikalailla jäänyt Moskun lenkittäminen.

Ollaan viikon ajan käytetty sitä tekniikkaa että muutamana pvänä ollaan imuttamalla parannettu seuraamista+ käännöksiä ja sitten taas toisinaan tehty niin että jätetään koiran pväruoka sivummalle, sit muutamat pidemmät liikkeet ja palkaksi vapautus ruoka-astialle.
Pe ohjatuissa reeneissä Moppa oli taas mukava oma itsensä, seurasi hiienosti, kuunteli tosin ääniä tarkasti muualta. Tuo meidän reenipaikka on hyvä kun siinä on ravirata & hevostallit vieressä niin varmasti tulee häiriötä. Jäävät liikkeet taas ei menneet niin hyvin. Liikkeestä maahanmeno; ei mennyt ekalla käskyllä, toisella sit jäikin mukavasti paikalleen. Liikkeestä seisomisessa liikkui pysäytyksen jälkeen. Saatiin ohjeeksi vahvistaa taakse palkkaamista ja sitä että välillä huvin vuoksi tekis koiralle ihan simppeleitä harjoituksia, eli jää vaikka ihan itse siihen koiran eteen seisomaan ja palkkaa siihen.

Äsken käytiin hautuumaan parkkipaikalla pimeällä treenaamassa, taas ruokapalkalla. Ruoka jätettiin sivuun, koira asentoon ja seuraamista pidempiä pätkiä, juoksuaskelta, täyskäännöksiä vasempaan. Sit vielä heti perään liikkeestä maahanmeno(meni upeesti !) ja liikkeestä seisominen. Jäi heti paikalleen seisomaan ! Kun itse seisoin n.7m päässä koiran edessä niin annoin vapautus käskyn ja ruoka-käskyn ; 'saa ottaa !' ja Moppa osasi itse juosta vauhdilla ruokakupille. Hienosti meni vaikka oli pimeää. Käännöksissä Mosku on parantanut hirveästi ! Niko on sen kanssa käännöksiä nimenomaan harjoitellut. Mosku myös kestää älyttömän hyvin palkkaamattomuutta liikkeiden välissä, tosin sit se on yleensä saanut ison palkan ja hirveet kehut ja aina välissä yllätyksenä namin jos menee oikein makeesti. Oon myös löytänyt naksun uudestaan ! Ollaan naksuttelemalla esim. harjoiteltu perusasennossa pysymistä, eli jos otan askeleen sivuun niin koira korjaa automaattisesti asentonsa mun vierelle.

Koe meni miten meni, 3vkon päästä olis tarkoitus käydä taas kokeilemassa onneaan, jos ei muuta niin loistavaa kokemusta ja harjoitusta koiralle. :-)

Ei kommentteja: