maanantai 27. syyskuuta 2010

Agility alkaa !

Jeehaw, päästiin agilityn alkeiskurssille mukaan ! Tänään oli pääsykoe jossa testattiin koiran ystävällisyyttä(ohjaajat kävivät rapsuttamassa koiria), luoksetulo(koirien piti juosta estesiivekkeiden läpi omistajan luo) ja lopuksi piti pujotella estesiivekkeiden läpi(nähdään että koira on kiinnostunut omistajasta, kulkee omistajan mukana eikä pelkää siivekkeitä). Mosku tieten oli luoksepäästävä ja iloinen rapsutuksista. Sillä alkaa menemään ohi tuo vierastaminen ja kovalla sosiaalistamisella pennusta asti se ei edes tuota miespuolista vetäjää säikkynyt vaan nuoli iloisesti tämän käsiä.
Luoksetulosta saatiin kehuja; erinomainen suoritus. Jätin siis koiran käskyn alle istumaan ja sit toko-tyylinen luoksetulo eli pyysin eteen istumaan. Istui vinoon mutta tuli vauhdilla, reippaasti ja iloisesti, omaan tapaansa. Pujottelussa oltiin myös ensimmäisinä, päätin pujotella siivekkeet ihan käskyllä 'seuraa'. Mosku oli hetken joutunut olemaan rauhassa ja mikä palo sen silmiin syttyi kun se kuuli sanat 'seuraa !' En oo tolta koiralta ikänä nähnyt niin reipasta ja tarkkaa seuraamista ! Sen silmissä paloi ja häntä heilui. Taas saatiin kehuja ja muille hakijoille sanottiin että noin täydellistä suoritusta ei vaadita vaikka hyvähän tuo on. :-)
Olin haljeta ylpeydestä, pikkukoira pisti taas parastaan. Se ei muutenkaan örissyt nyt maneesissa vaikka vähän vouhkasikin. Sain sen huomion itseeni yllättävän nopeasti ! Ja kun koira rupesi keräämään kierroksia niin käskin sen maahan, syöttelin nameja aina kun se mua kyttäsi ja ihan ok se rauhoittuikin sitten.

Ennen agilitykoetta oltiin hetken aikaa mukana Tytin junnu-kurssilla, ihan häiriön vuoksi. Siellä harjoittelin sivussa ihan sitä että saan koiran huomion itseeni ja harjoitukset onnaskin mukavasti. Päästiin myös mukaan pujottelurinkiin ja paikallaanmakuuseen ! Voi mie muistan ne ajat kun Moppa oli nuori ja tuo toisten koirien pujottelu oli työn ja tuskan takana eikä toivoakaan että koira seuraisi kontaktissa ! Nyt meni kuin vettä vaan, kontaktikaan ei tipahtanut kertaakaan. Paikallaanmakuussa pysyi myös, muut treenaili lähinnä sitä hetken aikaa paikallaanoloa, me otettiin vähän pidempää pätkää.

Saatiin taas uusi panta tänään, hieno nahkaremmipanta ja uusi, vähän lyhyempi ruskea nahkahihna. Koulutustaluttimesta vielä haaveilen, sellainen olisi näppärä.

2 kommenttia:

Elina & W kirjoitti...

Vois kyllä miettiä jonkinmoista holskumiitinkiä täällä pohjanperukoilla, olis hirmu kiva päästä holskuileen kunnolla, kun ei oo oikein päässyt täälläpäin kohtalotovereitä näkemään :-)
Tai ihan vaan jotain pientä treeniporukkaa, kasata joku sellanen kiva porukka. Meilläpäin ei hirveesti sellasia porukoita oo, kerran viikossa toi Hpj:n kennelseuran koirakoulu, jonne mennään hakemaan häiriötä ja sit muutama joiden kans oon käyny treenailemassa sillontällön.

Ja hurjasti onnea teidän tokokokeesta! Pääasia et itselle jää hyvä mieli, meilläkin jäi ekasta avoimenkokeesta pistettä vajaa ykköstulos :-) Mut koska koe meni hyvin, se vaan nostatti motivaatiota!

-V kirjoitti...

Elina, vois ehdottomasti, tietäis vaan mistä lähtee porukkaa kyselemään messiin ! :-D Miekään en paljoa samanlajin edustajia oo bongaillut niin olis kyllä mahtavaa kun pääsis koiratkin raitapaitailemaan urakalla ! ;-) Mopa ainakin tulee toimeen muiden urosten kanssa. Vois melkein jotkut porukkareenit ja siitä sit koiria juoksuttamaan johonkin ?

Tai toi treeniporukkakin sais kannatusta ! Me käydään kerran viikossa ohjatuissa reeneissä, kerran pienellä collieporukalla missä me ollaan edustamassa tosi hienosti holskuja.. ;-) Mutta lisähäiriö ja uudet koirat on aina hyväksi.

Ja kiitos ! Pakko kyllä olla tyytyväinen, edelleen tosin saan katsoa vaan peiliin tuosta kakkosestakin, se ykkönen olis ekassakin kokeessa tullut jos olisin älynnyt aikaisemmin hakea koiralle enemmän häiriötä.. :-) Noh, tää on aina tätä nuoren koiran kanssa, kyllä se tästä viel lähtee.. :-D