maanantai 14. maaliskuuta 2011

Agilityä

Eilen Kannuksessa sain taas uusia mietteitä, hyppäytettiin tokon lomassa koirilla jumppasarjaa ja mieleeni juolahti kysyä viisaammilta että miksi koira juoksee radalla mun luokse, ei jatka rataa vaan juoksee kiihtyneenä mun luo ? Viimeksi agilitytreeneissä täällä kotipaikkakunnalla(hassua puhua tästä paskaläävästä kotipaikkakuntana) reeneissä sain noottia että ohjaan koiraa huonosti ja sitä pitää kannustaa paljon. Eilen sitten selvisi se että se ei ollut niin monimutkainen kuin että ohjaisin huonosti. Satu sen mulle kertoi kun en itse sitä nähnyt; mulla on helposti kuumuva koira ! Se ei ole niin tottunut siihen että sen kanssa juostaan, se hoputuksesta kuumuu ja lähtee mun(tai kenen tahansa muun) juoksevan perään ! Lisää juoksutreeniä siis, eli painellaan ihan vaan koiran kanssa hihnassa häpeä myöntää että suurinosa juoksemisesta Moskun kanssa on sitä että riehutaan keskenään pihalla ja leikitään hippaa.

Tänään sit ennen agilityä(ensin ajattelen et en saatana halua mennä agilityyn kun ei olla ehditty harjoitella juoksemista ja rauhoittumista ja kierroksilta alastuloa !) mut mentiin sit. Ja koska Moskulla riittää agilityssä vauhtia vaikka itse kävelisit vieressä niin kokeilin yksinkertaisesti sitä etten tsemppaa sitä ja huuda, vaan ohjaan sen selkeästi radan läpi( meidän radat on. 3-6 estettä vasta..), juosten tietysti, keskittyen omaan ohjaamiseen; ja koira toimi kuin ajatus ! Se osaa olla sit niin ihana kun itse keskittyy siihen mitä itse on tekemässä. Sillä oli virekin ihan super, kuunteli hyvin koko reenien ajan ja oli joka menossa mukana. Kannatti käydä, tosi hyvä mieli jäi ja koirallakin näytti olevan kivaa.
Uutena juttuna harjoiteltiin keinua; luulin että Moskua vähän pelottaisi tuommoinen liikkuva-alusta. Mut ei, mun piti tehdä kaikkeni ettei tuo sekopää juokse tuhatta ja sataa keinun yli ja sieltä alas.. Eli hyvin meni, imho helpompi ohjata kuumaa ja meneväistä koiraa kuin tsemppailla rauhallisempaa ja epävarmempaa.. Nyt kun vielä joskus oppisi itsekin olemaan asiallisesti ja ohjaamaan koiraa..

Pairt talvikuvat vielä, nää meidän päivitykset on niin tylsiä kuvattomina;


Ei kommentteja: