sunnuntai 29. elokuuta 2010

Syvä häpeä.

Ensimmäinen TOKO-koe on takana. Ja perseelleenhän se meni ! Tästä on hyvä tähdätä ylöspäin.
Kaik kauhuskenaariot kävi toteen. Ja kaikki alkoi jo siitä kun paikallaanmakuu(meillä varmimpia liikkeitä) meni vituiks, heti ku lähdin koiran luota niin se nousi ylös, seisoi, istui, kävi takasi maate ja lähti RYÖMIMÄÄN ! Siis asioita joita se ei ole ikinä, ei ikinä tehnyt kun on treenattu muiden koirien kanssa ja häiriön alla kun muut koirat tekee ihan muita juttuja. Olin silleen et helvetti.. Siitähän tuli sit 0. Luoksepäästävyys sit tosin 10, mut ei enää lohduttanut. Vitutti sit niin armottomasti koiran käytös(se vaan riuhtoi ja reuhkasi siellä kun odoteltiin vuoroa !) et jännityskin hävisi. Meinasin ristiinnaulita itseni jo tässä välissä sinne kehänreunalle, tiesihän sen että jos paikallaanmakuusta tulee 0, ja kerroin on 3 niin ei ole enää mahkuja ykköseen kun koira oli muutenkin niin häsä.

Yksilösuorituksissa tuo vaan haahusi, parhaillaan meni 2m mun vieressä, meni omia menojaan, seiskat sit molemmista seuraamisista. Tuomari viel mulle sanoi että toi sun koiras vie sua.. En voinut sanoa muuta kuin että niinhän se saatana tekee. :-D Mutta toisesta käskystä olisi mennyt heti kaks pojoa, jotenki sitä ajatteli että jos mä vähän venailen sitä niin kyl se sieltä tulee.. Ehkä.

Liikkeestä maahan -> 0 ! Koira jäi SEISOMAAN ! Liikkeestä maahanmeno oli meillä varmin suoritus ! Siis se on viimeiset 24 kertaa toiminut moitteettomasti ! Liikkeestä seisomaan 9, luoksetulo 8½, vauhtia oli niin helvetisti et törmäsi jalkaan. Hyppy 0. Koira hyppy-käskystä lähti ihan toiseen suuntaan. Hyppäsi toisesta käskystä ja käsiavusta mutta oli jo liikaa käskyjä niin meni komeesti nollille. Purin vaan huulta ja hymyilin koko radan läpi vaik teki mieli pillahtaa itkuun keskellä kehää ja koirasta meinasi tulla rukkaset. Tuomari oli ihan reilu mun mielestä, en vaan saa mielestäni pois sitä sen säälivää katsetta..;-) Kolmostulos ja perkeleen paha mieli. Tosin pakko sanoa että itsessäkin on toki vikaa, mitäs oon antanut Mopan juosta treenikentällä vapaana, tyhmä minä. Nyt se kuvitteli tieten että hänen suorituksensa oli kovin onnistuneita -> hän tietenkin saa lähtiä haneen seuraamiskaavion jälkeen !

Pitää enemmän treenaillan kokeenomaisesti. Ja opetan tuon seuraamisen sille ihan uudestaan alkeista, ilman lelulla riekkumista makupaloilla niin että tuo seuraaminen on VARMA, eikä mitään älytöntä haahuilua missä sattuu ! Tuota seuraamista häpeän, kotona aina seurannut kauniisti ja treeneissä, vierailla paikoilla kuin myös vilkkaan kaupankin pihalla. Liekö reagoinut siihen kun ei saanut palkkaa ja mun edellispäivien jännitykseen.
Eräs kilpailija meille sanoikin että koirassa on tosi paljon potentiaalia, se tekee mielellään mutta se vaan pitäisi saada keskittymään paremmin kisoissa.

Noh, tästähän ei päästä kuin ylös, mulla on senverta taistelijanluonnetta että seuraaviin kokeisiin ilmoittauduttiin jo. Enemmän hiomista, enemmän treeniä, ruoka palkkana treeneistä ja vaihtelevampia juttuja. Kun mä tiedän että tuo karvamato osaa asiansa.

9 kommenttia:

Tiia ja Arto kirjoitti...

Tsemppiä uusiin kokeisiin! Silloin menee varmasti paremmin, kun ei tarvitse enää niin paljon jännittää!

Veera kirjoitti...

Kolmeen kokeeseen ilmoittaudutaan ainakin nyt loppuvuodelle, josko joku niistä edes menisi vähän asiallisemmin kuin tämä, kröhöm.. :-D

Anonyymi kirjoitti...

Moi! No lopultakin san kommentin tänne! En tiedä missä olen mennyt väärin mutta aiemmin en vaan ole onnistunut löytämään paikkaa missä kommentoida...
Onnea Veera tuloksesta! Siitä on hyvä jatkaa, ja ihan eka koe! Nyt tsemppiä ja paaaljon harjoittelua seuraavaan eiks niin? ;)

Ulrika

Riiviörusselit kirjoitti...

Tervetuloa Syvä Häpeä kerhon jäseneksi! Toivottavasti seuraavat kierrokset menee paremmin :)

leila kirjoitti...

Oletteko treenanneet muiden viraiden paikkojen lisäksi vieraillakin kentilläkin vieraiden koirien läsnäollessa?

"se vaan riuhtoi ja reuhkasi siellä kun odoteltiin vuoroa"

Mitä jos sen ei antaisi reuhkata vaan pitäisi rauhassa, voisi auttaa kehässäkin keskittymiseen, kun ei jää villiä fiilistä vaan hieman rauhallisempi.

Itse olen saanut nuoremman koiran kanssa olla hyvin tiukkana turhasta intoilusta, jos se ei oleskeltaessa rauhoitu itse, se laitetaan raihoittumaan. Jos sen tekemisiä ei pitäisi hyvin kurinalaisina, siltä karkaisi helposti ns. mopo käsistä, mutta nyt se osaa suunnata yleisen intoilun yhdessätekemisen intoon, esim. mitä enemmän se haluaisi mennä muiden koirien luokse, sitä tiiviimmin se painautuu jalkaani vasten. Tosin kaikista tylsimmässä liikkeessä eli paikallamakuussa on vaikea keksiä, mikä olisi se sijaistoiminto intoilun sijaan.

Veera kirjoitti...

Ulrika, joo ja nimenomaan sitä oikeanlaista harjoittelua, eli kokonaisuuksia ilman palkkaa ja vasta iso palkka lopussa.. :-D

Anna, samaa toivon, noh, tästä ei voi suunnata kuin ylöspäin.. ;-D

leila, on harjoiteltu, ollaan ihan harjoituksen vuoksi treenailtu kaupan pihoilla ja ollaan naapuripaikkakunnan tokossa käyty vierailevana tähtenä että saa koira vähän kokemusta uudesta paikasta + niistä muista koirista ja muualla treeneissä toiminut aina ihan hyvin. :\ Yleensä jos se haluaa mennä jonnekin niin hihnassa kiskomisen sijaan se yrittää hakea multa 'kontaktia' eli lupaa että saisi mennä tervehtimään muita koiria, nyt se ei vissiin edes muistanut koko kontaktin olemassaoloa.. ;-)

Liekö se olisi sit kannattanut viedä perseilemisestä autoon odottamaan ? Itse ajattelin että se tottuu hälyyn & muihin koiriin siedätyshoidolla mutta ilmeisesti se olisi pitänyt vaan käydä nakkaamassa autoon ja hakea sit kehään kun oma vuoro on ? :\

leila kirjoitti...

Mulla tuo "laitetaan rauhoittumaan" tarkoittaa makuullaan oloa, eli jos koira on itse rauhassa, on asento vapaa, mutta jos käsketään rauhoittumaan, pitää maata - ja jos ei malta pysyä maassa, menen viereen istumaan ja laitan käden kevyesti päälle. Siitä kun sitten rauhoittuu, saa kohentaa asentoa, ja jos villiintyy uudestaan, joutuu uudelleen makaamaan. Tuon olen omalle todennut hyväksi keinoksi.

-V kirjoitti...

leila, kieltämättä hyvänkuuloinen tapa, en ole tullut ajatelleeksikaan ! Pitäisi melkein kokeilla auttaisiko tuo meilläkin, kiitos vinkistä ! :-) Mosku vaan on hirveän pehmeä toisinaan, ts. joskus oon yrittänyt saada sen istumalla rauhoittumaan mutta sit sillä menee mielenkiinto koko istumiseen mutta jos tuolle ottaisi oman 'käskysanansa' tjms käyttöön.

Anne kirjoitti...

Tsemppiä seuraaviin kokeisiin ja höpö höpö tuossa mitään noloa ole. Aina voi sattua mitä vaan vaikka kuinka on treenannut. Tiedän tuon tuosta mejästä oikein hyvin. ;)Koirat eivät (onneksi) ole kuitenkaan mitään koneita. ;)

Rohkeita olitte kun kokeeseen menitte ja seuraava kerta on varmasti jo paljon helpompi ja suunta on nyt ylös päin! Ei muuta kun uutta matoa koukkuun!