keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

JESS !

Tutkailin koko eilisillan TOKO Alo-luokan videoita, ilmeisesti näissä kaikissa on samanlainen kaavio miten etenevät. Ja illalla lähdettiin avomiehen kanssa kokeilemaan lähipellolle miten sujuisi jos Niko huutelisi meille käskyjä.
Ensin seuraaminen ilman talutinta;
vasemmalle, oikealle, täyskäännös, tempon vaihdos ja pysäys.
Mosku seuraa tosi hyvin, se ei enää edistä ja pysyy väsyneenäkin hyvin vierellä ja tekee mielellään vaikka mulla ei palkkaa olisikaan käsissä/koiran näkyvillä.


Siitä suoraan liikkeestä maahan
(Mosku menee siis maahan liikkeestä ilman käsiapua jo ! Huikeeta !). Koira odotti pari minuuttia maassa, kävelin vierelle, nousi ilman lupaa ylös mutta palautin sen takaisin maahan ja palkkasin kun nousi luvan kanssa.
Seuraavaksi jätin sen istumaan(nyt tajusin minkä virheen oon tehnyt, siis Mosku on tottunut että aina viereltä lähdetään seuraamaan niin jäi paikalleen vasta istu-käskystä, tätä harjoitellaan). Koira tuli pyynnöstä suoraan vierelle VAUHDILLA, tästä suunnattoman suuret kehut ! Sit seuraamisesta seisomaan jättö, koira pysyi paikallaan ! Usein se saattaa ottaa vielä 2-askelta mun perään mutta nyt se jäi paikalleen ! Sit kävelin takaisin, koira sivulle ja palkkasin patukalla ja vapautin.


Nää onnistumisen fiilikset on huikeita ! Eli nyt ei auta kuin ilmoittautua Vaasaan ALO-kokeeseen, ihan kokemuksen vuoksi, toki se 1-tulos olis huikea mutta ennemmin lähdetään hakemaan ohjaajalle rutiinia ja koiralle kokemusta, syteen tai saveen siis. Näyttelyistä huomasi että sillä kestää kyllä hermo hälinässäkin. Paikallaanmakuuta häiriön alla pitäis tänään käydä treenaamassa kaupan edessä esimerkiksi niin saisi siihen varmuutta vielä. Mutta positiivisin mielin oon kyllä kokeeseen lähdössä, tiedän että mulla on niin perkeleen hieno koira. :-) Ilmoitin meidät myös Easy Dogin edistynyt arkitottis-kurssille, kurssin vetäjä lupasi meille räätälöidä kurssia vähän siihen malliin että se valmentaisi meitä tuohon toko kokeeseen, jos siellä saisi treenattua tota paikallaanmakuuta häiriön alla ja hyppyä vähän enemmän.


Mutta jos jotain hyvää niin huonoakin, ei päästä erkkariin tänäkään vuonna. Töissä niin huono tilanne kun moni lähtee opiskelemaan(minä mukaanlukien) niin pakko olla tuo vkonloppu töissä. :\ Harmittaa kovasti. Ensi vuonna sit, kun erkkari on Äänekoskella eli vähän lähempänä meitä. Niin, ja toissapäivän sukeltelun seurauksena Moskulla on ilmeisesti korvatulehdus. Korva ei ole lämmin, ei kosketusarka, Mosku vaan ravistelee sitä ja pitää päätään kenolla. Se on muutoinkin oma iloinen itsensa, niin eläinlääkäri käski putsaamaan korvan tuolla apteekin korvanpuhdistus liuoksella ja seuraamaan tilannetta. Ei siellä korvassa paskaa ollut mutta katsellaan ja ihmetellään.

Ei kommentteja: