torstai 22. heinäkuuta 2010

Kyllä sillä jotain päässä liikkuu sittenkin..

Käytiin viileämmän sään kunniaksi kevyt 10km kävelylenkki Mopanderin kanssa. Piti ihan tulla kirjoittamaan tänne kö. lenkistä kun eteen ilmestyi kaikenlaista ihmeellistä ! Pyöräilijöitä tuli paljon, koiria tuli vastaan, lapsia ja mitkä ihanimpana; pieni lapsitrio johon sisältyi kaksi poikaa ja tyttö(ikää korkeintaan 5-7-vuotta?) jotka ystävällisesti pysäyttivät minut ja kysyivät saisiko noin nättiä koiraa silittää !
Olin tietysti ylpeä 'nätistä' koirasta tottakai annoin luvan paijailla Moskua kun tiedän että se varoo lapsia, se ei koskaan pienten lasten läheisyydessä ole riekkunut ja olinhan itse paikalla pitämässä koiraa kiinni. Tällaisia tilaisuuksia ei voi järjestää niin pakkohan ne on hyödyntää ! Harmikseni tajusin ettei mulla ollut nameja mukana mutta otin Moskun vierelle ja lapset tulivat sitä silittelemään. Ensin Mosku meinasi juosta alta pois mutta pidin siitä kiinni ja lapset sitä rapsuttelivat rauhallisesti kaulan alta, korvien takaa ja silittelivät toisen kuonoa. Mosku ei nyt muutenkaan välilä vieraiden ihmisten huomiosta, se katseli mua sivusilmällä; 'onksäiti ihan pakko.. ?' Antoi se sitten pusun toiselle pojalle, vähän naamaa nopeasti lipaisi muttei enempää huomionosoituksia antanut takaisinpäin. Tämä nuorin tyttö sitten halailikin lopuksi Moskua eikä koira välittänyt lainkaan, saahan sitä vähän halaillakin näköjään.
Lapset kyselivät kovasti Moskusta ja ihmettelivät kun se on Hollannista saakka tuotu. Olivat kuulemma aikaisemminkin ihastelleet kun Mosku on kuulemma niin hienon värinen, eikä heitä kuulemma pelottanut vaikka koiralla vähän kokoa olikin. ;-)
Kiittivät vielä kauniisti ja jatkettiin matkaa. Mosku oli kuin puulla päähän lyöty; 'siis mitä tuo oli?' ja itse olin hyyvin ylpeä hienosti käyttäytyneestä pikkukoirasta ! Moppana on luonteeltaan tosi ihana, esimerkiksi mun pikkusisko Milla, jolla ikää 10-vuotta pystyy taluttamaan Moskua lenkeillä. En ole ikänä päästänyt yksin menemään ilman mun vahtimista kun onhan Mopalla voimaa mutta kerrankin Milla talutti vanhempieni lapparia ja toisessa kädessä oli Mosku ! Moppa on tottunut että Milla komentaa häntä jos hän ei osaa käyttäytyä ja olen välillä antanut Millalle erikoisvapauksia esim. seurauttaa Moskua. Milla komentaa kovalla äänellä Moskun vierelle käskyllä 'asento', siitä 'seuraa' ja kun koira on seurannut niin osaa vapauttaa ja palkata Moskun hienosti ! Ja Moppa tykkää Millasta, usein riekkuvat keskenään pihalla ja Milla nakkelee Mopalle palloa. Viime viikollakin kun Milla oli meillä Ylivieskassa kylässä niin se aina käytti Moskun tuossa aamukusella, hihnassa tietysti mutta aina oli koira käyttäytynyt hyvin ! Ovat hauskannäköinen pari, 10-vuotias tomera tyttö ja hihnassa isohko musta paimenkoirauros. :-)

Palatakseni lenkkiin, pyöräilijöitä ei noteerata näköjään tänään mitenkään, ihmisiä pitää vähän kiinnostuneena seurata mutta ei muuta. Koiriin se sit taas reagoi vähän selkeämmin. Ensimmäisen koiran ohitus ei sujunut toivotusti, Mosku ei räyhää mutta se yritti nojata hihnaan ja luistaa toiselle puolelle minua eli sinne vieraan koiran puolelle. Nappasin sitä niskavilloista ja muistutin kuka vie ja ketä. Seuraava koira, spanieli, meni sit ilman olankohautuksia ! Mosku vilkaisi kerran spanielin suuntaan, liekö raukka edes tajunnut sen olevan koira. Viimeisenä sit lenkin loppuvaiheilla tuli vastaan lappariuros. Lapparista näki piitkälle että se pistää metakan pystyyn ja tietysti Mosku lähtis riuhtomaan kun toinen koira hänet huomaa. Huokaisn syvään, kuuntelin kun lapparin omistaja aloittaa koiransa komentamisen, lappari aloittaa rähjäämisen, ja mitä tekee Mosku ? Katsoo pää kenossa, hieman kiristää tahtia mutta kulkee löysällä hihnalla ohi ? Siis mitä ihmettä, oliko se oikeesti vaan väsynyt vai alkaako sille menemään kalloon asioita ?

Kun lenkin aikana tuli kohdattua kaikkea omituista mitä esim. BH-kokeen kaupunkiosuudessa tulisi vastaan.  Se BH-koe ja sen suorittaminen on tuntuneet niin kaukaisilta haaveilta ja nyt pitäis yhtäkkiä miettiäkin että milloinkas tuon suorittaisi ! Oon aina kuvitellut että se käytäis joskus ens keväänä mutta nyt kun oon perehtynyt tuohon kokeeseen lähemmin ja nähnyt miten hyvin Mosku parhaillaan toimii niin tuo ei tunnu enää mahdottomalta..

Ei kommentteja: