sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Ouluilua

Viikonloppu meni Oulussa appiukon + muiden Nikon perheenjäsenten kanssa. Mosku on saanut vissiin jotain päähänsä kun se osasi olla ihailtavan nätisti ! Venäjän toyterrierin Allun perässä piti juosta mutta muuten sai olla ihan ylpeä hetkittäin Moskun rauhallisesta käytöksestä. Tokihan se parit matot ruttasi kun piti juosta lelun perässä.. Käytiin myös paljon kävelemässä kylällä, tää meidän pikku Ylivieska jää kyllä kakkoseksi ihmismäärässä ! Pride-kulkueen vuoksi porukkaa oli vielä normaalia enemmän mutta eipä tuo Moskua haitannut, hiensoti se kulki keskustan asfalttiviidakossakin.

Lauantaina oli torilla bändi esiintymässä, ajateltiin että otetaan tilanteesta hyöty irti; koira & vetolelu mukaan ja torille treenaamaan ! Treenattiin paikallaanmakuuta häiriön alla. Ensin mentiin vähän sivumpaan, koiran selkä ihmismassaan päin ja 1min 30sek aikaa. Mosku pysyi hienosti makuullaan vaikka selkeästikin sitä vähän vitutti vain olla. Kun aika oli kulunut, kävelin Moskun viereen, otin asennon ja heti hirveä vetoleikki ja palkkaus ! Näin se toivottavasti oppii että paikallaa kannattaa hetken aikaa malttaa kun sitä seuraa vetoleikki. Käveltiin torilla ja kohta otettiin 30sek pätkä. Kerran Mosku nousi ylös mutta palautin sen nopeasti paikalleen. Mosku ei makaa ihan suorassa, eli tähän täytyy kiinnittää huomiota nyt enemmän.. Kolmas treeni otettiin puolen tunnin päästä, nyt rintamasuuntana oli tie josta ihmiset kävelivät ihan metrin päästäkin ohi. Koira alas ja Niko otti puhelimesta aikaa. Vähän jänskätti kun välillä Mosku ei edes mua nähnyt kun ihmisiä oli niin paljon, mutta kyllä se maate pysyi ! Vaihtoi tosin asennonsa toiselle lonkalle mutta muuten ihan hyvä suoritus, koira pysyi 2min hälinästä huolimatta. Ja taas hirveä vetoleikki lopuksi ! Ensi viikolla lisää ja lisää treenausta.

Ostin myös noutokapulan. Mosku käyttää suuta mielellään mutta itse on vähän öönä miten saa koiralle tuon noudon opetettua, hiljaa hyvä tulee. Ollaan jo sivussa harjoiteltu AVO-luokan juttuja ja voittaja-luokasta ollaan käyty sitten tota pakittamista seuraamisen yhteydessä. Ihan ok menee, samoin kauko-ohjauksessa aikahyvin osaa jo istu-maate-seiso rimpsun eri järjestyksissä.

Huomenna on röntgen Moskulla, vähän jännittää..

Ei kommentteja: