maanantai 19. heinäkuuta 2010

Ensimmäinen virallinen näyttely..

Nonii, hyi minua en ole taas vähään aikaan ehtinyt päivittelemään tätä meidän blogia. Nyt oli pakko, Mäntsälän KV on takana ja puhkun ylpeydestä vieläkin !

Helteisessä Mäntsälässä oli holskuja mukana 14kpl ja tottakai paineet oli kovat, olihan tämä Moskun ensimmäinen virallinen näyttely ja KV vielä. Tuomarinakin oli rodun erikoistuomari Rony Doedijns. Ulrikan kanssa toiveena oli se EH, itse odotin pessimistinä H'ta, ajattelin että tärkeintä on saada koiralle mukava kokemus näyttelystä ja nähdä että se toimii myös ison koirajoukon keskellä. Oltiin jo aamulla yhdeksän aikaan kehän laidalla norkoamassa jotta Mosku tottuu hälyyn ja väsähtää hieman. Huokaistiin helpotuksesta kun hoksattiin että Mosku on ainoa Junnu-uros eli saataisiin juosta kehässä iiihan yksin. :-)
Mosku köllötteli nurmikolla märän pyyhkeen alla ja veden saannista huolehdittiin. Hermostuksissa käytiin toki myös kävelemässä useaan otteeseen.

Noh, kahdentoista pintaan treffattiin sitten Hollandroyn porukka ja valmistauduttiin kehään. Kädet tärisi, jännitti, Niko odotti kehän laidalla vinkulelun kanssa. Kipitettiin Moskun kanssa kehään jossa tuomari pisti meidät juoksemaan kehää ympäri. Mosku toimi HIEENOSTI. Olin haljeta ylpeydestä jo pelkästään pikkupoitsun käytöksen vuoksi. Seisotin Moskun tuomarin eteen ja toivoin parasta; ja mulle kiikutettiin pinkki nauha ! Mukaan tipahti ekasta näyttelystä ERI erikoistuomarilta ! Silmät lautasen kokoisena juostiin kannustusjoukkojen luokse ja Mosku sai huikeat kehut. Jouduttaisiin Paras Uros-kehään ja nyt jännitti miten Mosku käyttäytyy muiden urosten kanssa kehässä. Hyvin se käyttäytyi. Jännitti taas, juostiin porukalla ympäri, tuomari juoksutti jokaista erikseen. Tässä vaiheessa fiilis oli jo sellainen että oli varma että isommat urokset voittaa, eihän Moppa ole kuin vuoden & 1½kk ikäinen ja oltiin se ERI kuitenkin saatu.
Ette arvaa meinasiko jalat pettää alta kun Rony Doedijns tuli kättelemään ja totesi hymyillen; 'you're the first !'. Mulle tuotiin nauhoja, ruusuke ja kehätoimitsija kysyi voiko koira vastaanottaa SERTiä. Katsoin vaan tyhmänä Ulrikaa joka sanoi että saa ottaa SERTin, niin pihalla olin itse ja monttu auki. :-D Heikottaa vieläkin, uskokaa tai älkää ! Päästiin sitten vielä ROP-kehään jossa ROP-'n nappasi upea Hollandroy Heera-Amy ja Mosku VPS ! Upeasti meni siis kokonaisuudessaankin. :-)

Iso kiitos Ulrikalle tuesta ja neuvoista, eipä olisi ollut näin onnistunut kehäkokemus ilman jeesiä ja hyviä vinkkejä ! Nyt pitää treenata vielä tuota doublehandlingia ja pyöräillään ahkerasti että saadaan taakse lisää liikettä. Tästä se kuulkaa lähtee ! :-)

'Voittajan on helppo hymyillä' ;-)



































Kuuma oli !
















Ja sit se seisotus. Moskulla on vähän sellanen ilme et noh seisotaan nyt sit.. Ja allekirjoittaneella pasmat sekaisin kun en ehtinyt nauhoja solmia kun juostiinkin jo PU-kehään enkä taas ollut mukana menossa tarpeeksi nopeasti ! Ens kerralla sit skarpimpi. ;-)

Ei kommentteja: