tiistai 20. heinäkuuta 2010

Lisää äijjäilyä ja safkapohtimisia

Viimeinen viikko lomaa niin ehdin taas raapustelemaan tännekin ! Viime lomaviikko meni siinä kun sain rakkaan pikkusiskon tänne kylään ja sitä ennen kesä on mennyt työn ja treenailun merkeissä, ei vain ole ehtinyt !
Jälkikurssikin on ohi, oltiin Mieronmielen jälkikurssilla kesä-heinäkuussa ja jäljestys on kyllä Moskun laji. Tuo koira osaa halutessaan keskittyä tosi hyvin ja hyvin se jäljetkin kiskoi ! Kuin höyryjyna se meni jälkeä pitkin ja hirveä tuhina vaan kuului ! Makkaroitakin jäi välillä jäljenvarteen kun oli niin hirveä imu ja into päästä eteenpäin- Nyt meillä on hyvät eväät(ja valjaat, jälkiliina jne) jatkaa itsetoimisesti harjoittelua. Ilmaisuun pitäisi perehtyä ja vaan lisää treeniä treeniä ja treeniä. TOKO kuitenkin on vielä näin alkuun eniten se meidän juttu mutta ehdottomasti haluaisin kokeilla myös jälkikoetta joskus tulevaisuudessa Moskun kanssa.

Nyt kun Mosku on selvästi saanut lisää massaa, on se saanut myös päähänsä sen että sillä on enemmän voimaa kuin ennen ja tämän se päätti testata eilen illalla lenkillä. Pari kertaa pikkuherra yritti vetää hihnassa eteenpäin, ihan hihnaan nojaten, kroppa hirveässä etukenossa ! No eikait se siitä mihinkään päässyt ja nykäisin sen takaisin omalle paikalleen. Pari kertaa se tuota kokeili ihan kokeillakseen mutta tyytyi lopulta hyväksymään tosiasian että äiti voittaa, ihan aina. Sitten se kulkikin taas loppumatkan siististi löysällä narulla vierellä eikä tietoakaan kiskomisesta. Veikkaan tosin että holskun-logiikallaan se kokeilee noita vetämisiä vielä useampaan otteeseen.. Tai sitten sillä nousi viikonlopulta kusi päähän kun se sai muutaman ylimääräisen huomionosoituksen ja halauksen hienosta kehäkäytöksestä.. Mutta, mikä hienointa niin mister M tosiaan on saanut massaa lisää !

Josta pääsen taas lempiaiheeseeni, ruokintaan. Mästers Jakt ei siis toiminut meille, kuten pelkäsin. Ruoka oli hyvän oloista, suht edukasta ja sitä sai läheltä mutta ei niin ei. Viimeksi taisin kirjoittaa siitä Acanasta josta mulla oli kovat odotukset, niin yllärimylläri ettei se passannutkaan ! Sit yhdellä shoppauskierroksella Kärkkäisillä oli tämä mästers-ruoan(ruoka tehdään ruotsissa, eli sinälläänkin olisi tullut läheltä) edustaja joka sai mulle kaupattua yhden säkin tuota aktiivisen metsästyskoiran ruokaa. Siis ruoka vaikutti tosi hyvältä, vrt esim. noihin pedigree & eukanuba paskoihin. Mutta se ei sopinut. Myyjä onneksi oli luvannut maksaa rahat säkistä takaisin eli siinä ei sit muu auttanut kuin rueta taas miettimään seuraavaa sotasuunnitelmaa. Olin jo meinannut palata takaisin Brti Careen, se on tähän mennessä ollut ainoa safka joka on sopinut Moskulle. Mutta sen maistuvuus on ollut heikkoa. Mästersin jälkeen rupesin sekoittelemaan ruokaan nutra Nuggetsia(eläinkauppias suositteli ja kokeilin pikkupussia) mutta siitä sit jätettiin syömättä nuo nutra nuggetit ! Sikakoira. Ulrika sitten suositteli mulle tuota Canidaen Grain Free ALS ruokaa joka heidän koirille olikin sopinut. Meidän seudulta tuota ruokaa vaan ei saa vaikka tuo kuulostaa niiiiin hyvältä sapuskalta ! Rasvaakin on 18% ja proteiinia 35% eikä sisällä viljoja ja neljää eri lihaa ! Ulrika sitten ystävällisesti toi meille yhden säkin kokeeksi joka haettiin näyttelyreissulta. Ja nyt nämä pari päivää ruoka on pysynyt ihan mukavasti sisällä ! Paskan määrä ei ole mahdoton ja vaikka ruokaa onkin vaihdettu niin vatsa ei ole mennyt ihan sekaisin. Toiveet korkealla ! Laitoin Best Premiumsille vielä mailia että mites nyt jos haluan tuota safkaa syöttää niin mistä voisin sitä tilata kun meidän lähellä ei jälleenmyyjiä ole. Lupasivat ovh hinnalla lähettää sitä mulle ilman postikuluja ! Ja muutenkin jos tää ruoka ihan oikeasti nyt sopii niin mä haen tätä vaikka Ruotsista saakka jos niikseen tulee. ;-) Meillä mietitään aina ensin koiran hyvinvointi ja syömiset ennen omia.

Katselin myös uusimmasta M&M'n lehdestä tuota Taste of the Wild-ruokaa. Olishan tuo biisoninliharuoka ihan hauska idea mutta tuntuu vähän rahastukselta. Mikäli tuo Canidae ei nyt sovikaan niin pakko testata tuota sitten, tuota saisi läheltä vaikka on aika suolaisen hintaista. Ei sisällä myöskään viljoja mikä on ihan hyvä, rupean suosimaan noita viljattomia ruokia nyt tästä edespäin. Tuossa ruokasarjassahan on koirille 3 eri vaihtoehtoa; Pacific Stream Canine, joka sisältää siis savustettua lohta. Nettisivujen mukaan tässä oli rasvaa 15% ja proteiinia 25%. Eli vähän laihempaa kuin mitä meillä on syötetty tuolle sähköjänikselle. Wetlands Canine- ruoassa on paistettua linnunlihaa ja rasvaa 18% ja proteiinia 32%. Ei hullumpi. En vaan tiedä tosta linnun maistuvuudesta, Moppana on aina suosinut possua ja muita rasvaisia lihoja. Härkäkin uppoaa kun sellaista herkkua välillä saa ! High Prairie Canine-safkassa sit on myös rasvaa 18% ja proteiinia 32% ja siinä on biisonia ja hirvenlihaa. Tuo varmaan noista joutuu kokeilulistalle mikäli Canidaen ruoka ei sovi (sormet ristissä et sopisi !).  Mutta saa nyt ihmetellä, tuun raportoimaan tänne miten ruoan kanssa käy !

Ei kommentteja: