tiistai 17. elokuuta 2010

Iltaohjelmaa

Oltiin tänään Oulaisissa vierailemassa paikallisen Toko-kurssin treeneissä, kurssinhan veti Easy-Dogin Tytti joka meillekin käy pitämässä Ylivieskassa kursseja. :-)
Alkuun pelkäsin miten Mosku suhtautuu uusiin koiriin & täysin vieraaseen paikkaan mutta yllätyin kyllä sen hyvistä hermoista ! Toisten koirien läpi pujottelu & seuraaminen samalla meni kuin vanhalta tekijältä eikä kontakti tipahtanut kuin kerran kun toinen koira oli tarpeeksi lähellä. Harjoiteltiin myös vapaahyppyä, meillä tää liike on jäänyt vähemmälle kun meillä ei tota hyppyestettä ole. Mosku meni tosi hienosti ! Tytti lupas että treenataan vielä tota hyppyä perjantaina kurssilla & saadaan tuo este sit lainaan niin voidaan kotonakin treenata Oulun koetta varten. Moskulla riitti virtaa & energiaa sekä tietysti intoa tehdä ja olin tosi ylpeä pikkupojasta.

Otettiin myös 2 x minuutin mittainen paikallaoloharjoitus jossa kaikki ryhmän koirat jätettiin riviin parin metrin päähän toisistaan. Pelkäsin koko ajan milloin herra M sinkoaa paikaltaan mutta kiltisti se pysyi maassa niin kauan ennenkuin pääsen takaisin sen vierelle ja pääsin vapauttamaan sen ! Sit harjoiteltiin seuraamista kytkettynä & seuraamista vapaana + vapaana ollessa tempon lisäykset & hidas kävely. Nää on Mopalle tuttuja juttuja, eli menivät kuin vettä vaan. Sillä on tuo seuraamispaikka parantunut tosi paljon viime viikkoina. Ennen se saattoi edistää mutta nyt se pysyy aikalailla ideaalilla paikalla koko seuraamisen ajan. Ja mekin kuitenkin vedettiin aika pitkät seuraamispätkät käännöksineen ennen vapautusta ! Kerran se lähti haahuamaan kun Niko räpsi kuvia mutta tuli kiltisti takaisin.. ;-) Pitihän se isi käydä moikkaamassa kerta matkan varrelle sattui.



Lopuksi vielä parit vapaahypyt jotka meni mukavasti ja sit lopuksi kokeiltiin noudon alkeita. Kaksi muuta ryhmäläistä oli noudossa jo melko pitkällä, meillä oli tarkoituksena saada Mosku edes koskemaan noutokapulaan. Ja lopulta se nappasi sen pariin otteeseen hetkeksi jopa suuhunsa ! Hyvä Mosku ! \o/ Saatiin taas hyviä vinkkejä noudon treenaamiseen & harjoitteluun muutenkin. Hyvä maku jäi suuhun, oli mukava päivä & mukavat treenit. Lopuksi Mosku sai vielä riehua vapaana kauniin Saana-nartun kanssa. Ja olihan meillä väsynyt koira. ;-)
Olen enemmän kuin tyytyväinen tuohon koiran luonteeseen. Se on helppo innostaa & motivoida tekemään, se tekee pilke silmäkulmassa, se ei mene rikki pienestä korjauksesta ja sen voi palkata leikin ohella myös makupaloilla tai jopa kehulla ! Se ei stressaa vieraista paikoista, se sopeutuu nopeasti uusiin tilanteisiin & pystyy keskittymään vaikka ympärillä olisi useampikin vieras koira lähes kosketusetäisyydellä. Siltä löytyy taistelutahtoa & saalisviettiä ja missä Moskun kanssa kulkeekin niin siitä saa lähes aina olla ylpeä. Treeniohjaajakin sanoi että Mosku on harvinaislaatuinen holsku, kun se ei ole pidättyväinen. :-) Vierastaahan se imho hieman vieraita ihmisiä tässä älyttömässä murkkuiässä mutta kävi se tänään Saana-koiran omistajaankin tutustumassa ja antoi ihan ok koskettaa itseään. Kaikenlisäksi Mosku on mitä ihanin lenkkikaveri ja perheenjäsen ! Huomenna taas sit päivitän blogiin kun meni hermo yöllä kun koira taas vahti asuntoa kun pihalta kuului autojen ääniä mutta jos mä nyt iloitsen onnistuneesta treeni-illasta.. :-D
Alla vielä muutama kuva illan harjoituksista.
























'Hyppy !' Eikait tuo oo vähän liioiteltu tuo hypyn korkeus..
























Ja lopuksi vielä sivukuva pikkupoitsusta. On siitä kasvanut niin komea. <3

Ei kommentteja: