tiistai 3. elokuuta 2010

Maailmassa monta, on ihmeellistä asiaa..

Mulla on taas pari pvää jäänyt raportoimatta, mitään erikoisempaa ei ole tapahtunut ja toisaalta oon taas tässä tilanteessa kun aika on hitusec kortilla, allekirjoittanut on nyt 11pvän työputkessa, pvä 7/11 ohi !_o/
Suurin ja pelottavin asia mikä tässä on nyt tapahtunut on se että minä onneton ilmoitin meidät tän kuun lopulla TOKO-kokeeseen ! Molempien ensimmäinen koe siis tulossa ja vaikka vielä on 3½vkoa kokeeseen aikaa niin silti hirvittää ! Koira kyllä osaa mutta sekoaako itse ohjaaja tai antaako vääriä komentoja jännittäessään.. Tai sit Mopalla ei mielenkiinto riitä könöttää kahta minuuttia paikallaan ja se livistää paikallaanmakuusta ja terrorisoi toisia tai sit se lähtee luoksepäästävyydessä tuomaria pakoon ja saadaan hylsy. Ootan niiiiin positiivisilla mielin tota koetta.(not.) Toisaalta mitä nopeammin tuo eka koitos on ohi niin sitä parempi, en edes laita meille mitään tavoitetta, kunhan käydään kokeilemassa ja katsomassa. :-)

Eilen treenailtiin taas lenkin ohella. Käytiin samalla läträämässä joessa, oon ottanut mukaan koulutukseen vastaehdollistamisen ja esim. tuossa joen rannalla missä kävellään niin oli hyvä vahvistaa taas ehdollistusta. Käskytin koiran maahan ja kun totteli niin irrotin hihnan ja vapautin, eli ideana käyttää hyväkseen arjessa asioita joita koira tahtoo sillä hetkellä, esim. tuossa tuo läträysjorpakko jossa saa uida ja metsästää kiviä. Mun pitää kö. aiheesta selvitellä lisää mutta noita pikkujuttuja oon tehnyt ja oon huomannut että jos Mosku huomaa jonkin asian jonka se tahtoo niin se usein hakeutuu mun lähelle, josko hän saisi jonkun tehtävän itselleen ja siitä palkintona sen tietyn asian minkä hän tahtoo.
Metsäaukealla sit treenailtiin lisää, tosin ei mitään vaikeeta. Kaukokäskyt meni hyyvin ! Vaihtaa sujuvasti istu-maahan-seiso-maahan-seiso-istu-seiso-maahan ! Otettiin myös liikkeestä maahanmenoa ja nyt keskityin siihen etten liikaa auta vartaloavuilla. Ilmeisesti Mosku on niin tottunut voimakkaisiin kroppa-apuihin että ekalla kerralla se jäi toljottamaan ja seisomaan tyyliin 'mitä sä nyt tahdot ?' Muistutin sille mitä tarkoitti alas-käsky ja sit kokeiltiin uudestaan. Ja nyt toimi ! Pitää oikeasti rueta kiinnittämään huomiota noihin kroppa-apuihin..
Kokeilinpa muuten ihan huvin vuoksi yhtä erikoisvoittajan liikettä, jätin koiran maahan, lähdin kävelemään ja huusin 'seuraa !' ja koira muka hoksas ihan ite että pitää ottaa mut kiinni ja seurata !

Muuten se sit perseili lenkillä, sillä on taas joku ihmeen äijjä-kausi meneillään ja meinasin sen kerran jättää puuhun sidottuna ja lähteä kotiin kun käpy meinas kärähtää. Oon kehunut miten nätisti se muut koirat ohittaa, tänään se sai kierroksia kun nähtiin rähisevä pumi ja sen jälkeen se sit yritti kiskoa ja puhisi hirveellä äänellä. Siis sellaista 'KOHKAHKOH'-ääntä piti, häntä oli komeesti pystyssä ja narun pitäjältä meinas loppua huumori kesken, kiitos työputken ja aikaisten herätysten. Tajus se sit muutaman pysähdyksen (ja sen puuhunjättö operaation) jälkeen olla taas oma sievästi käyttäytyvä itsensä, ilmeisesti se tajus et tänään ei kannata mamman pinnaa testailla.. Hyvä niin, kauniista käytöksestä sit saiki fetajuustoa palkaksi. ;-)

Illalla sitten treenattiin myös paikallaanmakuuta häiriön alla kaupan ovien edessä. Pari kertaa sai käydä palauttamassa koiran takaisin, lopulta sitten kun Mosku oli 45sk maannut paikallaan oikeassa asennossa niin palkkasin fetajuustolla. Sen jälkeen jätettiin Mosku kiinni koiraparkkiin, käytiin kaupassa ja kappas,  pyörätelineisiin oli kiinnitetty toinen koira ! Ihan sopivasti jotain 5m Moskusta ! Näin tilaisuuteni tulleen ja käskin Moskun maahan. Taas jouduin palauttamaan sen pari kertaa mutta 23sek kohdalla palkkasin ja sit kiskottiin kilpaa hihnaa. :-) Ei siis mikään loistosuoritus tosiaan mutta suoritus kuitenkin..
Kotiin tullessa nähtiin pihalla myös pieni kissa ! Mosku olisi kovasti tahtonut kissan kanssa leikkiä ja nyt päätin taas kokeilla vastaehdollistamista, käskin kauko-käskynä Moskun maahan -> koira meni maahan ja palkkasin sillä että annoin sen käydä nuuhkimassa kissaa. Moppana tykkää kissoista ja osaa olla niiden kanssa varovainen, se vaan ei ymmärrä miksei kissat leiki hänen kanssaan ! Tänään olisi tarkoitus lähtä katsomaan anopin uutta kissanpentua, Moppana saa lähteä mukaan.

Keittelen just Yrjölän puuroa. Onhan mulla noi aineet ollut vissiin vuoden tuolla odottelemassa.. :-D

2 kommenttia:

Tiia ja Arto kirjoitti...

Ootetaan innolla teiän tokoilukokemuksia kokeesta! Hienosti se tulee menemään!

-V kirjoitti...

Toivotaan tosiaan että menee hyvin, jännittää jo nyt ihan älyttömästi, mutta kokemuksella otetaan.. :-D Luotto koiraan on suunnaton, veikkaan et jos joku ryssii niin minä.. ;-DD