tiistai 10. elokuuta 2010

Töitätöitätöitä..

Selvisin muuten hengissä 11pvän työputkesta, vikana pvänä oli vielä tuplavuoro ja vielä hengissä ollaan.

Töissä käydään ahkerasti edelleen, täysiä viikkoja ja vasta just samalla viikolla kun on toko-koe niin on myös vähän enemmän vapaita. Onneksi TOKO-kurssi alkaa perjantaina niin voidaan vonkua hyviä vinkkejä kouluttajalta. :-) Tytin kursseilla ollaan käyty Moskun vauvvaiästä asti joten hää tietää Moskun aika hyvin & on nähnyt koiran kehittymistä harrastuskaverina. Toivon että saatais vinkkejä tuohon noutoon ja paikallaan makuuseen. Ei oikeen mennyt paikallaanmakuut putkeen töiden jälkeen kun oli koiralla energiaa.. ! Ollaan otettu vaihtelevasti pidempää ja lyhyempää pätkää ettei koira opi ennakoimaan. Eilen illalla toimi NIIIN hienosti, mutta treenipaikkana tosiaan oli meidän asunto. Pysyi maassa vaikka tiskailin keittiössä pois näkyvistä mutta sit tänään päivällä ei tullut mitään.

Nyt illalla kokeilin uudestaan ja vitsi miten hienosti se pysyi maassa ! Palkkasin herkuilla & riekkumisella, ensimmäisen kerran pysyi hieeenosti 100sek, toisella kerralla vapautin jo 28sek kohdalla. Ja tästä mainittakoon että Moppa pysynyt nämä ajat siis ihan 'oikein' makuullaan, eli ei ole maannut toisen lonkan päällä. Otin myös taas muutaman pätkän seuraamista niin että jätin koiran maahan, lähdin kävelemään; 'seuraa!' ja miten hienosti Mokkula hoksas homman nimen, hirveellä vauhdilla otti mut kiinni ja vitsi mitkä seuraamiset se mulle tarjos ! Olin ihan silmät pyöreinä, se oli niin tiiviissä kontaktissa ja aivan mun jalassa kiinni, tuollain kun sen saisi aina seuraamaan niin vóila. ;-)

Ollaan nyt käyty 2-4krt/vko pyöräilemässä aina ilmojen mukaan. Mosku tosiaan oppi kerrasta että pyörän vieressä juostaan, ei kiskota pientareille. Kävelytän sitä aina ennen lenkkiä ihan 'normaalisti' ja meidän lenkit on nyt vaihdelleet 3-7km, yleensä lenkit mennään intervalli tyylisesti, eli välillä reippaampaa, välillä rauhallisemmin, aina koiran kunnon mukaan. Kuumilla ilmoilla jäi pyöräily kokonaan pois, ellei sit joskus yöllä käyty kun oli oikeasti viileää. Nyt meillä on kunnon lukkokin tossa huikeen hienossa maastopyörässä joka sekin on ostettu lähinnä Moskua varten..
Kannan vaan älyttömän huonoa omaatuntoa kun mun on pitänyt ainakin 2 vkoa käydä tekemässä mopalle peltojälki, ikinä ei muka ole aikaa. Huoh. Josko nyt syksymmällä olis enemmän aikaa jälkeäkin treenata kun koulut alkaa ja kun saadaan toko-ura korkattua.

Ja Mosku on saanut massaa ! Se alkaa jo oikeasti näyttää siltä että se on uros. Se pitäisi taas punnita ihan kokeeksi mutta luulen että se alkaa olemaan jo jotain 25kg paikkeilla, edelleen se on melkosen sporttinen rakenteeltaan. Ja tykkään tuosta ruoasta, se selkeästi Moskulle sopii ja koira siitä tykkää. Kiitos Ulrikalle, missä me oltaiskaan ilman sua ! :-)

Näin myös painajaista Porvoon KV'stä.. ;-) Saatiin H ja tuomari ei edes antanut arvosteluja, ei H'ssa siis mitään mutta kun unessa muka odotin sitä EH'ta kun Moppa oli ainoa holsku. ;-) On mullakin hirveet ongelmat kun pitää noin älyttömistä asioista painajaisia nähdä. Oottelen vaan kauhulla niitä painajaisia toko-kokeesta.. Jännittää aivan perkeleesti jo nyt, oon yrittänyt mielessä käydä tilannetta läpi ja jo siinö vaiheessa nousee hirveä jännitys.

1 kommentti:

Tiia ja Arto kirjoitti...

Sunnuntaina nähhään :D!